Aubergine minipizza
Instriksjonsvideo på instagram
https://www.instagram.com/p/BP5m5CuhLGS/?utm_source=ig_web_copy_link
*bilde fra episode*
Bunnen
- En aubergine
- 1 ss salt
- 2 ss olivenolje
- 2 ss tørket oregano
- Fersk basilikum
- Fersk mozzarella
- Tørket chili – viss du tør
Sausen
- 1 boks finhakkede tomater
- 2 ss olivenolje
- 3 fedd hvitløk
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts tørket basilikum
- 1 ts tørket timian
Slik gjør du
- Sett ovnen på 190 grader
- Kutt aubergine i tykke skiver, legg dem på tørkepapir og strø over generøst med salt og la ligge i 30 min.
- Varm oljen i en stekepanne på medium styrke. Tilsett hvitløken og la surre i noen minutter. Tilsett finhakket tomat og krydder, og kok til det tykner.
- Tørk saltet av auberginene og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
- Pensle auberginene med olivenolje og krydder
- Stek skivene i 25 minutter.
- Del mozzarellaen i biter.
- Fordel sausen jevnt ut over skivene, legg på mozzarellabiter og basilikumblader og chili om du tør.
Serveres varmt!